Kontakt: 070 587 65 78, 073 806 70 61
e-post: kontakt@ekonomka.se
svenska
endelska
 
VI GÖR DET ANDRA INTE KAN

Ekonomka - Murspis modell 10

 

En ackumulerande vägg till en gjutjärnskamin eller en traditionell vedspis höjer kaminens verkningsgrad. Gamla kaminer eller köksspisar går bra men även vissa nytillverkade.

Med en ackumulerande vägg blir eldandet säkrare med mindre risk för överhettning i skorstenen. Du sparar upp till 50% ved, samtidigt så behöver du inte elda så ofta och huset blir inte utkylt på morgonen.

 

En ackumulator med mått 38 x77 cm höjd ca 190 cm, värmeeffekt 1,2 kW i timme, murad av massivt murtegel bakom kaminen kan anslutas till befintlig skorsten eller vid nyinstallation kan skorstenen placeras ovanpå ackumulatorn antingen murad av tegel eller en godkänd skorsten av block eller metall typ. Vi erbjuder ett urval kraftiga gjutjärnskaminer av hög kvalitet. Visningsex finns på Gotland. Vi säljer även kaminer "till dörr". Kontakta oss för mer information.

 

Storlek på kaminen på bild: 670×450×390 mm.

 

Vikt: 90 kg. Pris: 9 850 kr inkl. moms. 

 

Pris på enbart ackumulerande vägg ink material arbete och moms - 24 500 kr.
Efter 50 % rotavdrag på arbetskostnaderna så betalar du 14 700 kr.

 

Ackumulatorn kan också göras med olika dekor och krona. Vedeldning är bra och vettigt när man har ett system som fungerar även när man slutat att elda. En gjutjärnskamin eller köksspis med ackumulator ger både snabb uppvärmning och lång eftervärme.

 

Det blir också mer miljövänligt att ha en ackumulerande vägg bakom kaminen eftersom det går åt mycket mindre ved, och med det mindre utsläpp i luften. Ca 80 % av kostnaden är arbetskostnad vilket gör att du kan använda dig av ROT-avdraget och göra en vettig investering.Vi kan mura en ackumulator om kunden redan har en passande kamin. Kaminen skall ha ett roster med tilluft under. Kaminer med endast sekundärluft fungerar inte till ackumulerande vägg.